بایدن در حالی گزاره اشغال مجدد غزه از سوی رژیم صهیونیستی را مورد انتقاد قرار می‌دهد که این رژیم هیچ برنامه‌ای برای برقراری آتش‌بس و توقف جنگ ندارد.

گزارش ان‌بی‌سی نیوز از آخرین تحولات جنگ غزه

به گزارش قدس انلاین به نقل از خبرگزاری فارس، دفتر «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گزارش‌های مختلفی مبنی بر ایجاد کریدور بشردوستانه که به موجب آن اجازه عبور اتباع خارجی از نوار غزه را به واسطه گذرگاه رفح مصر می‌دهد را تکذیب کرده است. 

به گزارش «ان‌بی‌سی نیوز» حدود 600 دارنده گذرنامه آمریکایی و همچنین تعداد تایید نشده دیگری از اتباع خارجی به دلیل بمباران شدید اسرائیل در محاصره گیر افتاده‌اند. 

در حال حاضر هیچ آتش بس و کمک های بشردوستانه‌ای در نوار غزه برای حمایت از غیرنظامیان وجود ندارد. در عین حال جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز در مصاحبه‌ای با شبکه ای‌بی‌سی‌اس، حمله زمینی به غزه از سوی رژیم صهیونیستی را«اشتباهی بزرگ» خواند با این حال،تا بحال به طور کامل از مواضع این رژیم در برابر حماس حمایت کرده است. 

رژیم صهیونیستی در دهمین روز از بمباران هوایی نوار غزه قرار دارد و همچنان دستور محاصره کامل، قطع آب؛ غذا و برق  برای جمعیت دو میلیون نفری نوارغزه را صادر کرده است.  
اقدامی که از سوی گروه‌های حقوق بشری به دلیل نقض قوانین بشردوستانه مورد انتقاد قرار گرفته است واز سوی مقامات رژیم صهیونیستی ادعا شده که در پاسخ به اقدامات حماس در سرزمین‌های اشغالی صورت گرفته است.

تعداد جان ‌باختگان فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی به بیش از 2700 نفر رسیده است و آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد هم اعلام کرده است که امدادگران این سازمان قادر به ادامه عملیات بشردوستانه در نوار غزه برای حمایت از غیرنظامیان نخواهند بود مگر اینکه رژیم صهیونیستی اجازه ورود تدارکات و کمک‌های جدیدی را به منطقه بدهد. 

در چنین شرایط سختی، ارتش اسرائیل ساکنان شمالی نوار غزه را مجبور کرده است تا به سمت جنوب حرکت کرده و ادعا کرده است، قصد دارد عملیات جنگی شدیدتری را علیه حماس در این مناطق اجرا کند. با این وجود دستور مبتنی بر تخلیه غیرنظامیان و کوچ اجباری‌شان هم از سوی بسیاری از سازمان‌های بشردوستانه مورد انتقاد قرار گرفته است. 

«سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر روز دوشنبه در گفتگو با رویترز عنوان کرد که رژیم صهیونیستی هنوز موضعی اتخاذ نکرده است که به موجب آن گذرگاه مرزی رفح بین مصر و نوار غزه باز شود. 

اوایل روز دوشنبه، دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو هر گونه اجماع و توافق برای وجود یک کریدور بشردوستانه که عبور امن اتباع خارجی را از طریق گذرگاه رفح به عنوان تنها نقطه خروجی از محاصره نوار غزه، را رد کرده است. 

ان‌بی‌سی نیوز نوشته در پی دستور رژیم صهیونیستی به ساکنان شهر غزه برای تخلیه این شهر، نگرانی‌ها در مورد احتمال تهاجم نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه افزایش یافته است. قطع کامل منابع آب، برق، سوخت و مواد غذایی این نگرانی‌ها را تشدید می‌کند. 

در چنین شرایطی وزرات امور خارجه مصر در دیدار با مقامات فرانسوی ،«تلاش‌های مشترک برای آرام کردن، کاهش تنش‌ها و رسیدگی به بحران انسانی در نوار غزه» را خواستار شد. 

از سوی دیگر «آوی مایر» سردبیر روزنامه جروزالم پست، در گفتگو با سی‌ان‌بی‌سی نیوز ضمن انتقاد از عملکرد اسرائیل، عنوان کرده است که عملیات 7 اکتبر حماس در سرزمین‌های اشغالی در نهایت منجر به یک حسابرسی سیاسی از نخست وزیر کنونی خواهد شد. وی گفته است: این عملیات یک شکست نظامی و اطلاعاتی بی‌سابقه در تاریخ رژیم اسرائیل است». 

مایر، با اشاره به جنگ میان اعراب و اسرائیل در سال 1973 که پس از پایان جنگ، کمیسیون تحقیقی، «گلدا مایر»، نخست وزیر آن زمان صهیونیست‌ها را به دلیل خسارت‌های گسترده در جنگ به دلیل سیاست‌هایش مقصر اعلام و در نهایت برکنارش کردند، گفته است کاملا مطمئن خواهد بود که پس از پایان درگیری‌های اخیر، کمیسیون تحقیق مشابهی تشکیل خواهد شد و اگر در آن زمان همه تقصیرها به گردن نخست وزیر اسرائیل انداخته شود و انتقادات گسترده‌ای علیه او مطرح شود، نباید تعجب کرد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد،اکثر شهروندان صهیونیست بر این باورند که این رژیم مسئول اصلی «شکست وحشتناک» از حماس بوده است.

به گفته سی‌ان‌بی‌سی نیوز، در نهایت نقشه سیاسی در رژیم صهیونیستی تغییر خواهد کرد و مشخص نیست، نخست وزیر این رژیم، بنیامین نتانیاهو زنده خواهد ماند یا خیر. 

در چنین شرایطی، وزارت دفاع رژیم صهیونیستی اعلام کرده که طرحی را برای تخلیه ساکنان اراضی اشغالی که تا فاصله 2 کیلومتری از مرز لبنان به سر می برند، اجرا می کند.

این تصمیم تحت تاثیر اعلام آمادگی حزب الله لبنان برای مداخله در درگیری‌های میان رژیم صهیونیستی و حماس اتخاذ شده است. حزب الله اقدامات خود علیه رژیم صهیونیستی را به «تلافی تجاوز به لبنان» مرتبط کرده است. 
در چنین شرایطی بسیاری از تحلیلگران نظامی بر این باورند که اشغال مجدد غزه از سوی رژیم صهیونیستی، آسیب فوری برای سربازان و نیروهای نظامی این رژیم به همراه خواهد داشت. 

پایان پیام/.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.